STADSWANDELING

Hoe vaak lopen we niet nietsvermoedend aan al het moois voorbij? Wandelend door de stad komen de monumenten tot leven. Dit is de ideale manier om kennis te maken met de vestingstad Hellevoetsluis en het roemruchte verleden.
Onze professionele stadsgidsen met hart voor de stad laten u met andere ogen kijken. Om het helemaal af te maken combineert u de wandeling met een High Tea of High  Wine, lunch of diner.

 

STADSWANDELING HISTORISCH HELLEVOETSLUIS

De stadswandeling is een goede basiswandeling die de veelzijdigheid van Hellevoetsluis laat zien. Laat u leiden door een ervaren stadsgids met hart voor de stad en oog voor detail.
Duur: 1,5 tot 2 uren
Combineren en uitbreiden
• High Tea of High Wine
• Lunch
• Diner
 
Een stadswandeling is prima te combineren en uit te breiden met andere leuke onderdelen.
Verdedigingswerken
Hellevoetsluis was een belangrijke marinehaven met verdedigingswerken die uniek waren voor de lage landen. Ga mee op een rondleiding en luister naar de spannende verhalen en laat de historie tot leven komen.  Link naar werken
Droogdok Jan Blanken
Dit droogdok is het oudste, werkende, stenen droogdok van Europa en nog steeds in gebruik. De rondleiding door de aquaducten is een aanrader. Geniet van een film over het dokken, bouwen en repareren van schepen en laat u verrassen.
De Buffel
Stap aan boord van de Buffel en ga terug in de tijd. Volg de rondleiding en ervaar hoe het was voor de jongemannen die aan boord verbleven om de opleiding tot marinier te volgen. Ervaar het marine leven aan boord.
Lichtschip Noord-Hinder
Als een schip toch eens kon praten. Stap aan boord en ga stiekem terug in de tijd van dit lichtschip dat vroeger voor anker lag om banken en ondiepten aan te geven. Ervaar het gevoel dat de bemanning elk moment kan terugkomen.
Brandweermuseum
Een wereld als in een spannend jongensboek met gillende sirenes en stoere mannen. Ontdek de geschiedenis van de brandweer door de jaren heen. U vindt hier een rijke verzameling brandbestrijdings-middelen vanaf 1650 tot het heden.

Lees verder

MICHIEL DE RUYTER EN ZEEHELDEN

Ga voor de ultieme Michiel de Ruyter belevenis en treed in de voetsporen van Michiel de Ruyter. Laat u  meenemen op ontdekkingstocht in de vestinghaven van Hellevoetsluis op zoek naar het verleden van deze bijzondere zeeheld. De haven van Hellevoetsluis was vanaf 1602, het begin van de VOC-tijd, eeuwenlang de belangrijkste Hollandse marine haven. Dankzij de gunstige en strategische ligging aan het Haringvliet was Hellevoetsluis een thuishaven voor de Hollandse oorlogsvloot. Admiraals als de Ruyter, Piet Hein en Tromp kozen hier het ruime sop op weg naar de veldslagen op volle zee.
Duur: 1 uur

Voor meer info of het boeken van dit arrangement

MARINEHAVEN HELLEVOETSLUIS

Er was een tijd dat de Marine gevestigd was in Hellevoetsluis. Er was enorm veel bedrijvigheid  rondom de vestinghaven. De restanten van de muur rondom de marinewerf, het droogdok, verschillende gebouwen zoals de machinistenschool vertellen het verhaal van toen. In de Veste staat nu de maquette staat waar goed te zien is hoe de werf er uit zag, Het geeft een beeld van de werf van toen. Begin 20 ste eeuw verlet de marine Hellevoetsluis en daarmee de zo kenmerkende bedrijvigheid.
Duur: 1 uur

Voor meer info of het boeken van dit arrangement

Formulier aanvraag stadswandeling historisch Hellevoetsluis

Submitting Form...

The server encountered an error.

Formulier ontvangen.

Uitbreiding (keuze)